Proiect “Eficienta energetica a cladirilor: Primaria Orasului Saveni, Biblioteca Orasului Saveni, Scoala primara nr.1 si Scoala generala Petricani”

Primăria Orașului Săveni prezintă un interes deosebit în ceea ce privește principiile eficienței energetice și impactul comunității noastre asupra mediului.

Preocuparea pentru o eficiență energetică ridicată a clădirilor administrative publice din Săveni nu asigură doar un consum redus de energie și un impact mai mic asupra mediului, ci contribuie de asemenea la sănătatea și starea de bine a ocupanților.

Astfel, UAT Oraș Săveni, a implementat prin intermediul proiectului finanțat prin Innovation Norway, respectiv “Eficiența energetică a clădirilor: Primăria Orașului Săveni, Biblioteca Orașului Săveni, Școala primară nr. 1 – Bodeasa și Școala generală Petricani” o serie de măsuri care nu duc doar la o economie la bugetul local prin consumuri mai mici de energie dar și la un confort sporit al cetățenilor.

Sursa de finanțare este Innovation Norway, iar valoarea proiectului este de 498.955 EUR, din care 423.000 EUR este valoarea eligibilă, iar suma de 75.955 EUR este asigurată din bugetul UAT Săveni.

Obiectivul principal al proiectului este acela de a contribui în mod direct la reducerea efectelor de seră prin instalarea pachetului de eficiență energetică.
Implementarea va cotribui la o reducere cu aproximativ 333 tone de CO2 pe an.

Primaria Saveni

Scoala Petricani

Biblioteca

Scoala Bodeasa

Ultima actualizare: 13:53 | 2.10.2023

Sari la conținut