Centrul Cultural Multifuncțional
Marea cucerire a aparatului de proiecție a ajuns la Săveni la 24 aprilie 1914, când Primăria Săveni, autoriza, pe domnul Macs Griler, din București, de a-și instala un cinematograf pe maidanul de vis-a-vis de Școală de Meserii, proprietatea comunei, începând de la 1 mai. În schimb, proprietarul cinematografului, Dl. Griler, se obligă să dea o reprezentație (gratuită) în beneficiul comunei.
De abia în februarie 1927, Societatea Corala George Enescu, din Săveni, și-a procurat un cinematograf ambulant, o orgă și un aparat de proiecție fixe, iar în octombrie 1927, a primit donație de la Casa Școlilor un aparat de cinematograf, un film în plină proprietate și o bibliotecă. Tot ea și-a procurat, prin mijloace proprii un fel de propagandă agricolă și a înscenat în localitate filmul – Din obiceiurile poporului român, la Crăciun și Anul Nou.
Odată cu înființarea cinematografului Patria în 1964 clădirea a fost dotată cu aparat de proiecție și a funcționat până în anul 2000.
Contribuția cinematografului, până la apariția și extinderea televiziunii, nu poate fi ignorată în ceea ce privește educația civică și ridicarea gradului de cultură a spectatorilor.
Actualele organe administrative ale orașului, după ce au reușit, să preia clădirea fostului cinematograf, în anul 2016 cu deosebite eforturi a fost dat în folosință o modernă sală de spectacole, clădire care și-a reluat funcția avută cândva, și mai mult chiar, transformarea ei într-un adevărat centru cultural pentru Săveni, având în vedere poziția și locul pe care îl ocupă în perimetrul orașului